Zavřít reklamu

Jeden z nejoblíbenějších komunikátorů světa WhatsApp dostává další klíčovou novinku, která se velmi pozitivně podepíše na komfortu při jeho využívání. Meta, pod kterou WhatsApp spadá, totiž před pár hodinami oficiálně oznámila, že v nové aktualizaci svého komunikátoru umožní upravovat již odeslané zprávy. De facto tím zamete s nepříjemnými překlepy a dostane se tak na úroveň iMessage.

Využití nové možnosti úprav zpráv bude ve své podstatě naprosto jednoduché. U každé odeslané zprávy budete mít k dispozici konkrétně patnáctiminutové okno, ve kterém bude možné úpravu provést. Abyste tak učinili, stačí na bublině s odeslanou zprávou podržet prst a následně z možností vybrat „Upravit“. Jakmile bude zpráva upravena, automaticky se zaktualizuje i u protistrany s tím, že v bublince s ní bude svítit informace o tom, že zpráva prošla úpravou.

WhatsApp novinku popisuje na svém blogu konkrétně takto:

„Někdy se stane, že člověk udělá chybu, nebo si zkrátka něco rozmyslí. Právě v takových případech budete nově moci odeslané zprávy upravit. Budete moci upravit překlep nebo do zprávy doplnit souvislosti. Chaty zkrátka budete mít více pod kontrolou, což nás nesmírně těší. Stačí odeslanou zprávu přidržet a v nabídce vybrat možnost „Upravit“, která bude k dispozici po dobu 15 minut od odeslání zprávy. U upravených zpráv se zobrazí popisek „Upraveno“. Příjemce zprávy tak uvidí, že je zpráva upravená. Historii úprav ale neuvidí. Stejně jako tomu je u soukromých zpráv, médií a hovorů, vaše zprávy i jejich úpravy jsou opatřeny koncovým šifrováním. Tuto funkci jsme už začali zavádět u uživatelů po celém světě. Během nadcházejících týdnů by ji měli mít k dispozici všichni.“ 

348286353_1477891909619612_4848302999587834592_n

Dnes nejčtenější

.