Zavřít reklamu

Z novodobé historie Applu lze vyjmenovat jen pár věcí, o kterých lze hovořit jakožto o výrazných zápisech, na které bude svět dlouho vzpomínat. Jedním z nich je však bezesporu představení Siri a hlavně pak její aktivace pomocí hlasového pokynu „Hey Siri“, který se objevil třeba už i v celé řadě nejrůznějších filmů a tak podobně. Jak se však zdá, Apple má tuto hlášku v plánu pozměnit a to již poměrně brzy, čímž přiměje své uživatele k jejímu přeučení. 

S informacemi o budoucnosti fráze „Hey Siri“ přišel před pár hodinami reportér Mark Gurman z Bloombergu. Tomu se od jeho zdrojů pocházejícím zřejmě přímo z Applu podařilo zjistit, že kalifornský gigant v současnosti intenzivně pracuje na předělání aktivační hlášky z „Hey Siri“ na pouhé „Siri“, aby byla jeho umělá asistentka zaktivovatelná ještě rychleji než je tomu nyní. Jelikož se však jedná o poměrně velkou výzvu, protože systém bude logicky pracovat jen s jedním krátkým slovem a nikoliv dvěma, jejichž zpracování je pro něj ve výsledku jednodušší, není zcela jisté, zda se Applu podaří vše zrealizovat již pro příští rok, nebo bude výsledek projektu znám odhalen až v roce 2024. Inženýři Applu však mají být nicméně pozitivní a věřit, že se vše povede dokončit již pro uvedení příští rok. 

Ačkoliv lze změna aktivační fráze pro Siri vnímat „na první dobrou“ jen jako drobnost, ve skutečnosti se jedná o velký příslib i pro Čechy a Slováky ohledně vymodlené podpory češtiny a slovenštiny. Je totiž evidentní, že Applu nynější stav Siri není ani trochu ukradený a v nejbližší budoucnosti se jí pokusí co nejvíce rozvíjet, aby byla z hlediska uživatelského komfortu co možná nejvyužitelnější. A právě v rámci těchto snah bychom se mohli dočkat právě nasazení našich mateřštin, na kterých se alespoň podle celé řady inzerátů na pracovní místa již nějakou dobu pracuje. Snad se tedy vše povede dotáhnout ke zdárnému konci. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.