Zavřít reklamu

Od minulého pátku umožňuje Apple po takřka celém světě předobjednání nové generace iPhonů, kterou odhalil na Keynote tentýž týden ve středu. A jelikož máme dnes již úterý, z pár dní spuštěných předobjednávek již je svět schopen vyčíst, o jaké iPhony je letos největší zájem – tedy alespoň po prvních dnech. Nejedná se nicméně o žádné překvapení – tedy alespoň podle analytika Ming-Chi Kua.

Kuovy zdroje tvrdí konkrétně to, že v prvních dnech předobjednávek je suverénně nejpředobjednávanějším iPhonem model 14 Pro Max. Velké telefony ve světě se totiž těší v posledních letech narůstající popularitě, která je natolik silná, že překonává i vysokou cenu tohoto modelu jak v nižších, tak zejména ve vyšších konfiguracích. Nejvybavenější iPhone 14 Pro Max s 1TB úložištěm stojí totiž v České republice více než 50 tisíc korun s tím, že například velmi oblíbená 256GB varianta vychází na více než 40 tisíc korun. Co se pak týče druhého nejvíce předobjednávaného iPhonu 14, jedná se konkrétně o model 14 Pro. Naopak základní iPhony 14 a 14 Plus pohořely, což Kuo potvrdil již před pár desítkami hodin ve své první zprávě a nyní tuto věc znovu zopakoval. Je nicméně otázkou, nakolik je minimálně u modelu Plus tato věc odrazem nezájmu a nakolik skutečnosti, že začne k uživatelům proudit až na začátku října, kvůli čemuž mohou mnozí předobjednévky odkládat.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce KPPS, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.