Zavřít reklamu

Největší novinkou v rámci nového iOS 16 je bezesporu kompletně přepracovaná zamknutá obrazovka. Na našem magazínu už jsme se přepracované obrazovce věnovali a přinesli jsme si 5 tipů, o kterých byste měli vědět – viz odkaz na článek níže. Do tohoto článku se však nevlezly naprosto všechny funkce navíc s tím, že v něm dokonce některé funkce chyběly. Nedávno totiž vyšly druhé beta verze nových systémů, včetně iOS 16, a přibyly nové možnosti. Pojďme se proto v tomto článku podívat na 5 dalších funkcí zamknuté obrazovky.

Odstranění zamknuté obrazovky

V rámci iOS 16 si uživatelé mohou vytvořit několik různých obrazovek, mezi kterými se pak mohou přepínat. Dostat se však můžete do situace, kdy se vám nějaká obrazovka přestane líbit s tím, že už ji nebudete chtít využít. V takovém případě stačí zamknutou obrazovku jednoduše odstranit. Toho docílíte tak, že přejdete do rozhraní pro úpravu zamknuté obrazovky, a poté po té konkrétní přejedete zespoda nahoru.

odstranit zamknutou obrazovku ios 16

Vzhled přehrávače hudby

Nedílnou součástí zamknuté obrazovky je již po dobu několika let přehrávač hudby, který postupně mění svůj vzhled. Přepracování se samozřejmě dočkal i v rámci iOS 16, každopádně si na něj uživatelé prozatím spíše stěžují. Důvod je jednoduchý – v novém přehrávači jim chybí posuvník pro nastavení hlasitosti přehrávané hudby. Tak třeba se ještě dočkáme změny, je to velmi pravděpodobné. Tak jako tak, vzhled si můžete prohlédnout níže.

přehrávač hudby ios 16

Filtry pro fotografie

Co se týče zamknuté obrazovky, tak aktuálně mají v iOS 16 uživatelé na výběr z opravdu nespočtu různých možností. Nechybí například tapety založené na počasí, astronomii, barvách, emoji či klasických fotografiích. Až bych možná řekl, že je v iOS 16 nastavení nové zamknuté obrazovky lehce zmatečné, nejspíše je to ale jen o zvyku. Nutno však zmínit, že si na své přijde opravdu každý, a to mimo jiné díky filtrům, které si můžete při personalizaci zamknuté obrazovky vybrat u fotografií. V druhé betě iOS 16 dokonce Apple přidal dva nové filtry, a to duotón a rozmyté barvy – prohlédnout si je můžete níže.

nové filtry beta 2 ios 16

Rozhraní pro změnu tapet

Jak jsem zmínil na předchozí stránce, tak rozhraní pro změnu zamknuté obrazovky bude možná hlavně pro novější uživatele lehce zmatečné. Apple si však nejspíše tohle uvědomuje, a tak se rozhodl také přepracovat sekci v Nastavení, která se věnuje změnám tapet na domovské a zamknuté obrazovce. Konkrétně tato změna přibyla v druhé beta verzi iOS 16 a já osobně ji vítám s otevřenou náručí. Nové rozhraní najdete v Nastavení → Tapety.

Nové animace notifikací

V předchozím článku už jsem vás informoval o novém zobrazení notifikací, které se seřazují zespoda. Díky tomu k nim mimo jiné máte jednodušší přístup při využívání telefonu jednou rukou. Pravdou ale je, že se přepracování dočkaly také animace notifikací, které novým způsobem „vyjíždí“ zespoda. Novou animaci si můžete prohlédnout také v rámci oznamovacího centra.

Dnes nejčtenější

.