Zavřít reklamu

Mezi uživateli Instagramu bychom zřejmě hledali jen stěží někoho, kdo nevyužívá Stories – tedy fotky či videa, která 24 hodin po přidání zmizí. Ačkoliv by kdekdo řekl, že je jejich koncept již dotažený k dokonalosti a není tedy třeba na ně “sahat”, společnost Meta provozující Instagram je dle všeho opačného názoru. Začala totiž pro Stories testovat novinku, která však nelze označit jinak než jako velmi kontroverzní. 

Souvisejíci

V současnosti lze zveřejnit 100 příběhů v rámci 24hodinového okna s tím, že “prokliknout” si lze v nabídce Stories všechny naprosto standardním způsobem. Instagram však začal nyní testovat funkci zobrazení jen prvních tří Stories s tím, že zbylá Stories automaticky skryje a uživatelům je ukáže jen v případě, že tapnou na možnost Zobrazit další. Díky tomu by tak mělo být jednodušší přeskakování spamových Stories, které někteří uživatelé Instagramu dávají poměrně rádi. Na druhou stranu však kvůli této novince musíme počítat s tím, že při chuti prohlédnout si vícero Stories na jednom profilu bude třeba další “mezikrok” v podobě souhlasu se zobrazením dalších Stories. 

Kdy přesně Instagram novinku zavede není v tuto chvíli bohužel jasné, jelikož jí zatím jen neoficiálně testuje na malém procentu svých uživatelů. Jelikož se však nejedná o nic technicky složitého, je poměrně pravděpodobné, že se tak stane co nevidět. Nakolik je tato novinka užitečná a nakolik naopak zbytečná je nicméně už na posouzení každého z vás. 

Dnes nejčtenější

.