Zavřít reklamu

Uživatelé Instagramu využívající hojně možnost přidávání Stories se dočkali vylepšení, které je zbaví od zaspamovaných schránek Directu. Meta, která Instagram vlastní, se totiž rozhodla po letech mírně přepracovat systém upozornění na reakce na přidaná Stories, která byla dosud řešena zprávou právě do Directu. To se však nyní částečně mění. 

Pokud budete chtít nově na příběh zareagovat srdíčkem a de facto jej tak „olajkovat“,  lze tak nově učinit skrze rozhraní na spodní straně daného Story s tím, že jakmile příběh “olajkujete” tímto způsobem, jeho tvůrci na vaši reakci nedojde upozornění do zpráv, ale uvidí jej “jen” v přehledu daného Story. Jinými slovy, “lajkování” Stories bude tedy mnohem méně rušivé a obtěžující, což je pro mnohé uživatele jistojistě lákavé.

Obecně se dá říci, že příliš mnoho novinek v posledních měsících do Instagramu nedorazilo a když už, byly spíše minoritní. Meta se totiž v poslední době zaměřuje spíše na WhatsApp, který dostal v loňském roce tvrdou ránu ve formě odlivu uživatelů kvůli nutnosti schválit nové podmínky použití, a právě vylepšeními tohoto komunikátoru se je tak dle všeho snaží získat zpět. Snad se tedy na Instagram úplně nezapomene a v dohledné době se u něj dočkáme dalších novinek, které usnadní nebo minimálně zpříjemní jeho využívání.

Dnes nejčtenější

.