Zavřít reklamu

Jen pár dní fungoval na školní verzi Apple Online Storu nový systém ověřování zákazníků pro uznání slevy. Přihlašování prostřednictvím UNiDAYS totiž Apple před pár hodinami vyřadil z provozu, což jinými slovy znamená, že se nákupy ve školním eshopu Applu vrací po celém světě opět do starých kolejí.

K zavedení nového způsobu ověřování pro nákupy ve školním Online Storu se Apple rozhodl kvůli tomu, že jej šlo velmi jednoduše zneužít k neoprávněnému získání slev na Macy a iPady, které se pohybovaly u dražších kousků i v řádech vyšších tisíc či nižších desetitisíc korun. Apple tedy na těchto podvodech prodělával nemalé peníze a to i přesto, že se snažil dle svých slov o časté audity, které měly za cíl prověřit, zda byl nákup ve školním eshopu proveden skutečně studentem nebo pracovníkem ze školství, který má na slevy taktéž nárok. Po zavedení přihlašování přes UNiDAYS, které sdružuje studenty po celém světě a má za cíl usnadňovat mimo jiné prokazování jejich statusu, se však začali ozývat jablíčkáři po celém světě disponující nárokem na slevy, kteří je rázem nemohli kvůli problémům s přihlášením a dalším podobným věcem získat. Apple se proto rozhodl zařadit zpátečku a eshop nastavit tak, jak tomu bylo doposud. 

Jelikož v České republice na UNiDAYS Apple u svého školného eshopu v předešlých dnech nestihl přejít, odpískání této novinky pro nás znamená de facto jen to, že se pro tuzemské studenty a školní pracovníky absolutně nic nemění a měnit ani nebude. Nakupování bude tedy i nadále velmi jednoduché, byť pro Apple bohužel stále rizikové. Podvody totiž bude chtě nechtě muset řešit i nadále. 

Dnes nejčtenější

.