Zavřít reklamu

Každý uživatel přistupuje ke svému iPhonu jinak. Existují tací, v jejichž smartphonu vládne naprostý chaos, ti, u jejichž iPhonu nedošlo od jeho prvního spuštění prakticky k žádným výraznějším změnám po stránce vzhledu, a ti, kteří chtějí mít vzhled svého iPhonu naopak vyladěný do těch nejmenších detailů. Co se úprav týče, těší se velké popularitě minimalistické pojetí iPhonu. Chcete si jej také vyzkoušet? Pak se můžete nechat inspirovat našimi dnešními pěti tipy a triky.

Snižte počet aplikací

Hlavní možností, jak dosáhnout minimalističtějšího pojetí iPhonu, je zredukování počtu aplikací. Nejjednodušší bude, když na iPhonu zamíříte do Knihovny aplikací a potažením prstem směrem dolů aktivujete abecední seřazení aplikací. Poté smažte nepotřebné aplikace dlouhým stiskem jejich ikonky a klepnutím na Smazat aplikaci. Pokud jste na iPhonu aktivovali automatické odstranění aplikací po určité době jejich nepoužívání, můžete tímto způsobem z Knihovny aplikací odstranit i tyto odložené aplikace, aby Knihovna aplikací byla přehlednější.

Ikonky aplikací

Záviděli jste vždycky androidistům to, že si na svých telefonech mohou měnit ikonky aplikací? Od příchodu operačního systému iOS 14 je tato změna možná také na iPhonu, byť je o něco zdlouhavější. Pokud jste ale perfekcionisté, kteří chtějí mít vzhled svého iPhonu vyladěný opravdu do posledního detailu, nebude vám jistě pár kroků navíc vadit. Ikonky aplikací můžete změnit za pomoci nativní aplikace Zkratky, podrobný návod najdete zde.

Nové aplikace v knihovně aplikací

Pokud v rámci minimalistického vzhledu vašeho iPhonu chcete mít i minimalistickou plochu, která nebude zahlcená ikonkami aplikací, měly by vaše další kroky vést do Nastavení -> Plocha. Zde v sekci Nově stažené aplikace zaškrtněte položku Ponechat jen v knihovně aplikací. Budete tak mít jistotu, že vaše plocha nebude zbytečně zahlcená ikonkami nově stažených aplikací.

Seskupování aplikací do složek

Pokud Knihovně nefandíte, můžete si ikonky aplikací rychle a snadno seskupit do složek. Dlouze stiskněte ikonku první aplikace, kterou chcete mít ve složce, a klepněte na Upravit plochu. Jakmile se ostatní ikonky na ploše roztřesou, můžete vytvářet složky jednoduše tak, že na sebe přetáhnete ikonky, které chcete mít v jedné složce. Na závěr pak stačí už jen danou složku pojmenovat.

Minimalistické tapety

Pokud chcete dosáhnout minimalistického vzhledu se vším všudy, můžete si na něm nastavit také jednobarevnou tapetu, případně tapetu s minimalistickým vzorem. Pokud nechcete tapetu pro váš iPhone zdlouhavě hledat na internetu, můžete si stáhnout aplikaci, která vám nabídne to pravé, co právě hledáte. Mým osobním favoritem jsou aplikace Clarity a Vellum, další tipy na aplikace tohoto typu najdete na našem sesterském webu.

Dnes nejčtenější

.