Zavřít reklamu

Ve výchozím nastavení můžete na všech jablečných zařízeních využít nativní webový prohlížeč s názvem Safari. Většina uživatelů si Safari víceméně pochvaluje, každopádně najdou se i takoví, kterým některé věci nemusí vyhovovat. Mezi jednu z věcí, která může svým způsobem štvát především ty jedince, kteří přešli z operačního systému Windows, je nezobrazování kompletní URL adresy v adresním řádku. Zatímco na Windows a v konkurenčních prohlížečích se vždy zobrazí URL v kompletním znění, tak na Macu v Safari se nativně zobrazí pouze doména a koncovka. Naštěstí lze tuto předvolbu přenastavit a zvolit, aby se adresa zobrazovala kompletně.

Jak na Macu v Safari nastavit, aby se v adresním řádku zobrazovala kompletní URL

Chcete-li na vašem macOS zařízení v Safari nastavit, aby se v horním adresním řádku zobrazovala kompletní URL adresa, tedy protokol, doména, koncovka a vše ostatní za lomítkem, tak postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem macOS zařízení přesunuli do aktivního okna prohlížeče Safari.
  • Jakmile tak učiníte, tak v levé části horní lišty klepněte na záložku Safari.
  • Tímto se zobrazí rozbalovací menu, ve kterém najděte a klepněte na Předvolby…
  • Poté dojde k otevření nového okna s předvolbami, kde se nahoře přesuňte do sekce Pokročilé.
  • Zde už jen stačí, abyste u možnosti Dynamické vyhledávací pole zaškrtnuli Zobrazovat úplné adresy stránek.

Výše uvedeným způsobem tedy můžete v Safari na Macu, aby se URL adresa zobrazovala v celém svém znění. Pokud tuto funkci neaktivujete, tak je pro zobrazení celé URL adresy nutné do adresního řádku klepnout. Jak už jsem zmínil, tak tuto možnost ocení především uživatelé, kteří přešli na macOS z Windows, popřípadě ti jedinci, kteří předtím využívali nějaký konkurenční prohlížeč, jenž URL adresy v celém znění zobrazoval. Tato funkce může být pro někoho užitečná i v případě, že chcete přesně vědět, kde na webu se nacházíte.

Dnes nejčtenější

.