Zavřít reklamu

Všichni jsme se už asi smířili s tím, že se AirPower nedočkáme, a že jsme tudíž odkázáni na příslušné produkty třetích stran. Záruku vysoké kvality v tomto směru představuje výrobce Nomad, který tento měsíc přišel s podložkou pro bezdrátové nabíjení s podporou Qi protokolu. Tato podložka zvládne s přehledem nabít více zařízení najednou a to nejzajímavější je na ní, že bez ohledu na to, kde zařízení budou položená.

Nabíjecí podložka od Nomadu nese název Base Station Pro a na jejím vzniku má zásluhu práce s technologií Aira FreePower. Podložka umí nabít dva smartphony a jedno menší zařízení naráz (tedy například AirPods), Apple Watch ale s její pomocí bohužel nenabijete. Díky celkem osmnácti cívkám můžete nabíjená zařízení umístit kamkoliv na podložku – právě možnost libovolného umístění nabíjených zařízení označuje Nomad za jednu z největších předností podložky. Base Station Pro nicméně není nabíječkou bez kompromisů – veškerá zařízení se nabíjí maximálně při 5W. Svým designem se Base Station Pro příliš výrazně neliší od ostatních podobných produktů společnosti Nomad. Základ je hliníkový, povrch nabíjecí podložky je vyroben z kvalitní kůže. V době psaní tohoto článku ještě nebyla zveřejněna konečná cena nabíječky, zájemci se ale mohou zaregistrovat k odběru aktualizací.

Nejrůznější výrobci se po zrušení AirPower předhánějí v tom, kdo z nich přinese zajímavější a atraktivnější alternativu. Base Station Pro vypadá opravdu zajímavě, největší omezení ale představuje pouze 5W nabíjení a absence podpory Apple Watch. Není vyloučené, že se v budoucnu dočkáme nabíjecí podložky s těmito schopnostmi, k tomu ale bude nejspíš zapotřebí spolupráce s Applem.

Dnes nejčtenější

.