Zavřít reklamu

V minulém týdnu se na internetu začaly objevovat zprávy o tom, že známá funkce Čas u obrazovky dorazí i do našich jablečných počítačů. Na tuto prognózu rychle zareagoval designér Jacob Grozian, který stvořil nádherně vypadající koncept, díky kterému si můžeme udělat perfektní obrázek o tom, jak by mohla jedna z nejzajímavějších novinek macOS 10.15 vypadat.

Koncept funkce Čas u obrazovky pro Macy (Jacob Grozian):

Tento nově vydaný koncept se na zmiňovanou funkci dívá vskutku optimisticky a důkladně ukazuje její možnou integraci do samotného operačního systému. Nalezneme na něm hned několik kategorií, mezi kterými můžeme vidět například shrnutí, sociální sítě, hry a spoustu dalších. Čas u obrazovky by se podle konceptu nemusel ani natolik lišit od toho, který známe z našich iPhonů či iPadů. I tady totiž můžeme vidět například klidový režim, limity, a nebo třeba omezení na určité aplikace. Velkou zajímavostí taktéž je, že funkce byla zařazena i do pravé části horního menu baru. V tom bychom v případě nastavených limitů mohli třeba vidět, kolik nám zbývá času, než se nám náš Mac uzamkne.

V současné době je tato funkce nahrazována celou řadou aplikací třetích stran, s kterými by posléze mohl být úplně konec. Řekněme si totiž upřímně – využívali byste nějakou „appku,“ když můžete využít přímo nativní řešení systému? Zdali operační systém macOS 10.15 skutečně přinese Čas u obrazovky je prozatím nejasné, ale za sebe mohu říct, že bych ho bral všemi deseti.

macos-10-15-cas-u-obrazovky-fb

Dnes nejčtenější

.