Zavřít reklamu

Honda se stane první společností, která začne prodávat motorku vybavenou systémem CarPlay. Honda GoldWing 2018 disponuje 7palcovým LCD displejem na palubní desce, prostřednictvím něhož získáte přístup k systému CarPlay. Aby CarPlay fungoval, je nezbytné připojit iPhone, a to přes USB nacházející se v zadním úložném prostoru.

Apple má však jednu podmínku. Pokud chcete používat službu CarPlay na motorce, musíte si pořídit Bluetooth headset. CarPlay na motorce funguje velice dobře a ovládá se levou rukojetí či otočným regulátorem na nádrži.

hondagoldwing2018-800x462

„Ano, musíte připojit Bluetooth headset, což je požadavek Applu, který je trochu frustrující, protože většina interakcí CarPlay nevyžaduje hlas. Po připojení však funguje dobře a ovládá se buď přes čtyřcestný ovladač na levé rukojeti, nebo přes centrální otočný regulátor na nádrži,“ uvádí CNET. Prostřednictvím CarPlay tak získáváte přístup k médiím a navigaci nejen v autě, ale nově i na motorce.

Honda GoldWing je o 40 kilogramů lehčí než starší modely. Dále nabízí zpátečku, airbag, automatickou převodovku a poměrně velký úložný prostor. Další informace o specifikacích motorky najdete přímo na stránkách Hondy.

Cena motorky startuje na 23 500 dolarech a do prodeje se dostane v únoru následujícího roku. CarPlay je nyní k dispozici už ve více než 200 vozidlech různých značek a nyní i na motorce.

hondagoldwing2018carplaysupport-800x317

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.