Zavřít reklamu

Koupili jste si iPhone z bazaru nebo za sníženou cenu od operátora? V některých těchto případech se vám může stát, že bude iPhone blokovaný na jednoho operátora. Jedná se o běžnou praxi operátorů, v případě, že se upíšete na nějaký tarif a dostanete k němu iPhone za sníženou cenu nebo na měsíční splátky. Tímto si operátor zaručí, že bude zařízení po dobu splátek fungovat pouze v jeho síti. Pro mnoho jedinců, kteří touží po iPhonu, může být taková nabídka výhodná, protože si nemůžou dovolit zaplatit ihned například 30 tisíc korun za nový iPhone X. Jak ale zjistit, zda je iPhone z druhé ruky skutečně uzamčený? To si dnes ukážeme.

1. způsob: skrze nastavení v iPhonu

Jedná se o nejjednodušší metodu, jak zjistit, jestli je ve vašem zařízení implementován zámek na operátora. Tento způsob není nejdůvěryhodnější, je přesný cca v 65 % případů.

Otevřete Nastavení, následně zvolte Mobilní data a poté Volby dat. Zde si zkontrolujte, jestli se vám zobrazí možnost Mobilní datová síť. Pokud se vám nezobrazí, s největší pravděpodobností máte uzamčený iPhone.

2. způsob: použití SIM karty od jiného operátora

Tato možnost je nejdůvěryhodnější, ne každý má ale doma SIM kartu od jiného operátora. Metoda spočívá v tom, že jednoduše vypnete telefon a prohodíte si vaši SIM kartu se SIM kartou jiného operátora. Pokud po zapnutí iPhonu nebudete schopni volat, máte na 100 % telefon uzamčený na operátora.

3. způsob: pomocí kontroly vašeho IMEI

Taktéž můžete použít číslo IMEI, abyste zjistili, zdali je telefon blokovaný. Stačí použít stránku, která vám pomocí IMEI zjistí, jestli máte na vašem telefonu zámek. Tato metoda vás sice může něco málo stát, ale vždy máte 100% jistotu.

Jak zjistit IMEI?

Stačí otevřít aplikaci Telefon a zde Číselník. Stejně jako byste někomu chtěli zavolat, napište do číselníku kód *#06#. Po zadání tohoto kódu se vám ukáže vaše IMEI. Druhá možnost je otevřít Nastavení -> Obecné -> Informace. Tady stačí scrollnout dolů a najít kolonku IMEI.

Jakmile znáte vaše IMEI, můžete postupovat následovně:

Otevřete stránku myimeiunlock.com. Zvolte model vašeho iPhonu a do políčka níže zadejte IMEI. Poté zvolte Add to Cart a proveďte platbu. Obratem vám do 24 hodin přijde zpráva o tom, zda-li je vás iPhone uzamčen.

iphone-imei-kod-fb

Dnes nejčtenější

.