Zavřít reklamu

Občas se mezi rodiči a dětmi objeví nějaké ty neshody, protože rodič se snaží vychovávat podle nejlepšího vědomí a svědomí, a tak musí udělat i kroky, jež se dítěti nelíbí. Nicméně patnáctiletý mladík zašel až do extrému, nad kterým mnozí budou kroutit hlavou. Teenager ze španělského přístavu Almería žaluje svou matku za to, že mu vzala telefon.

Incident se odehrál 28. února. Sedmatřicetiletá El Ejido chtěla po svém synovi, aby odložil zařízení a učil se, a tak mu ho na chvíli sebrala, aby se soustředil pouze na učení. Co se stalo potom, bylo asi trochu nečekané. Její syn to vzal jako týrání a podal na ni žalobu. Obviňuje ji z trestného činu a požaduje pro ni devítiměsíční odnětí svobody a uhrazení soudních nákladů.

Soudce však vyhověl ve prospěch matky. Dokonce prohlásil, že konala v rámci svých práv korektně a udělala jako zodpovědná matka správnou věc. „Nebyla by to zodpovědná matka, kdyby nechala syna, aby se rozptyloval mobilním telefonem namísto studia,“ řekl soudce Luis Columna, který uvedl, že jednání matky bylo nejen oprávněné, ale také očekávané. Podle španělského občanského zákoníku je rodič zodpovědný za výchovu vlastních dětí, a tak matka postupovala i v souladu s občanským zákoníkem.

Ačkoliv je to neobvyklý soudní případ, není to poprvé, co teenager dal svého rodiče k soudu kvůli technologii. V loňském roce 18letá dívka z Rakouska žalovala své rodiče za to, že na Facebook sdíleli její fotografii, na které je jako malá na nočníku.

iphone fb

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.