Zavřít reklamu

Apple drops iconBěhem posledních několika měsíců se Apple zbavil podstatné části svých náborových pracovníků (někdy také uváděných jako „HR specialistů“). Tzv. náboráři to mají momentálně těžké. Apple se za poslední dobu zbavil všech, kteří se společností spolupracovali na základě smlouvy o externí spolupráci, tj. nebyli přímými zaměstnanci společnosti. Vlastních (in-door) náborářů, kteří pro společnost dělají na plný úvazek, se však propouštění týká také. Apple předpokládá, že ukončí až 100 pracovních míst na této pozici. 

Náborář je člověk, který zajišťuje nábor nových zaměstnanců, monitoruje situaci na trhu pracovních sil, navrhuje strategii reklamních náborových aktivit a stará se o denní reportování výsledků. Tito lidé jsou navíc hodnocení mimo jiné ve formě bonusů, dle základní úrovně platu člověka, kterého do společnosti seženou. Náboráři většinou loví ve vodách od nižšího managementu a výše. Řadových zaměstnanců se většinou jejich služby netýkají, jde spíše o lidi na „důležitější“ pracovní pozice.

Apple představil novou strukturu odměn, kdy při staré získal náborář bonus ve výši 40% základního platu nově najatého člověka. Podle nových pravidel se budou bonusy pohybovat mezi 10 a 15%. Do budoucna společnost plánuje tyto odměny eliminovat úplně. V současné chvíli také přerušila přijímaní lidí na tyto pozice.

Důvod pro toto jednání Applu není znám, ale předpokládá se, že to má co dělat s plánovanými škrty ve výrobě produkce mobilních telefonů. Pokud se Apple připravuje na meziroční snížení výnosů, je potřeba zredukovat přebujelý zaměstnanecký aparát.

Apple-Employees

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.