Zavřít reklamu

Okolo hodinek iWatch se spekuluje již několik let, ovšem v letošním roce je skutečně velmi pravděpodobné, že se hodinky dostanou na trh a Apple je konečně představí. Poměrně zajímavou informaci zveřejnil v minulém týdnu významný analytik Ming Chi Kuo, který věří, že hodinky iWatch budou stát v nejvyšší řadě až několik tisíc dolarů. Na to reagoval další analytik, tentokrát ze společnosti Cowan & Co se jménem Timothy Arcuri. Ten se totiž domnívá, že Apple iWatch budou produkt, který by mohly částečně hradit nebo zcela proplácet pojišťovny.

Spíše než jako klasickou zdravotní pomůcku by však měly pojišťovny iWatch brát jako něco, co když bude uživatel používat, pomůže mu to předcházet různým zdravotním problémům a tak by mohly být hodinky buď dotovány nebo by mohl uživatel získat slevu na pojištění v případě, kdy si je zakoupí. Timothy se domnívá, že Apple bude schopen nastolit stejnou spolupráci s pojišťovnami, jakou nastavil v případě iPhonu u operátorů. Hodinky iWatch mají být podle spekulací vybaveny celou řadou senzoru měřících biometrické funkce našeho těla.

Apple podle médií již řadu měsíců jedná z mezinárodní zdravotnickou organizací, která by měla sehrát rozhodující roli v přijetí iWatch jako produktu, který může sloužit pro měření zdravotního stavu uživatele. V případě, kdy se Applu podaří přesvědčit WHO o tom, že lze hodinky brát jako skutečnou prevenci, měla by společnost otevřené dveře k jednání s pojišťovnami. O tom, co vše by měly být hodinky iWatch schopny měřit, se dozvíte v článku přímo zde.

WHO

Dnes nejčtenější

.