Zavřít reklamu

Viber-Free-Phone-CallsInternetové telefonování zažilo svůj boom teprve před několika lety, lví podíl na tom má program Skype, který nabídl volání z počítače na počítač zdarma. Později Skype rozšířil své služby o volání i na pevné linky, popřípadě mobilní telefony. Celá služba fungovala na principu předplacených karet. Koupili jste si kredit a mohli jste svým přátelům volat za zvýhodněné ceny.

Skype pokračoval v expanzi na ostatní zařízení a nyní jej lze stáhnout téměř na všechny platformy, včetně iOS. Díky neomezeným internetovým tarifům se volání přes datovou síť začíná vyplácet čím dál více. Největší nevýhoda Skypu pro iOS je v tom, že aby se vám na vašeho klienta někdo dovolal, musíte ho mít zapnutý (v případě iPhone 3GS a iPhone 4 minimalizovaný).

Aplikace Viber, která se v App Store objevila před několika dny, je jedním z konkurentů výše zmiňovaného Skypu. Ke svému chodu vyžaduje aktivovaný mobilní internet (ať už EDGE, 3G nebo Wi-Fi), protože plně podporuje push notifikace, takže pokud vám někdo volá a vy máte zrovna Viber vypnutý, přijde vám notifikace a vy na základě upozornění od telefonu aplikaci spustíte a hovor přijmete.

Volat lze přes EDGE, Wifi i 3G. Na 3G a Wi-fi síti je zvuk výborný, přes EDGE počítejte asi se sekundovým zpožděním, které je dáno nižší rychlostí této datové technologie.

viber

Při prvním spuštění si aplikace sama vyžádá zapnutí notifikací, dále musíte vyplnit vaše mobilní číslo, na které vám za chvilku přijde sms s aktivačním kódem (zdarma), který je unikátní pro vaše mobilní číslo. Prostředí aplikace silně připomíná vestavěnou app od Applu. Najdete zde oblíbené kontakty, poslední uskutečněné hovory, kontakty a klávesnici pro ruční vytáčení čísla.

Viber si za první tři dny prodeje stáhlo přes milion lidí. I tato cifra ledacos napovídá o kvalitě samotného programu.

Upozořnění: aplikace striktně vyžaduje zapnuté push notifikace. Bez nich ji nelze spustit!

Aplikaci stáhnete zde. Klient je zdarma.

Dnes nejčtenější

.