Zavřít reklamu

Na první pohled by se mohlo zdát, že nad výběrem nabíječky pro iPhone není absolutně potřeba jakkoli zdlouhavě přemýšlet. Je pravda, že pokud se zkrátka spokojíte s faktem, že nabíječka je originální nebo certifikovaná, vašemu iPhonu určitě neuškodíte. Při výběru nabíječky pro iPhone je ale také důležité zvážit několik dalších faktorů, aby byla nejen bezpečná, ale také efektivní a pohodlná.

Typ nabíječky je prvním rozhodujícím faktorem. Pro novější typy iPhonu je na výběr ze dvou hlavních typů: kabelové a bezdrátové nabíječky. Kabelové nabíječky jsou tradiční volbou, která nabízí rychlé nabíjení a možnost používat telefon během nabíjení. Modernější bezdrátové nabíječky eliminují potřebu kabelů, což je praktické zejména doma nebo v kanceláři.

Výkon nabíječky – opravdu velmi zjednodušeně řečeno – kromě jiného udává, jak rychle dokáže daná nabíječka nabíjet váš iPhone. Vyšší výkon znamená rychlejší nabíjení, ale není vždy nutný. Pro většinu uživatelů postačí nabíječka s výkonem 20W. Pokud však často používáte náročné aplikace nebo hrajete hry, můžete zvážit výkonnější nabíječku. Typ konektoru je dalším důležitým aspektem. Novější modely iPhone používají konektor USB-C, který umožňuje rychlejší nabíjení. Starší modely jsou vybaveny konektorem Lightning.

Rychle nebo bezdrátově?

Bezdrátové nabíjení je stále populárnější. Existují různé typy bezdrátových nabíječek, které se liší výkonem, velikostí a designem. Některé nabíječky podporují rychlé nabíjení, zatímco jiné nabíjejí zařízení pomaleji. MagSafe je speciální typ bezdrátové nabíječky, který je určen pro iPhone 12 a novější. MagSafe využívá magnetů pro pevné uchycení telefonu na nabíjecí podložce a umožňuje rychlejší nabíjení než standardní bezdrátové nabíječky.

Bez ohledu na vybraný typ nabíječky by bezpečnost měla být vždy na prvním místě. Vyberte si nabíječku od renomovaného výrobce, která splňuje bezpečnostní standardy. Nekvalitní nabíječky mohou poškodit váš iPhone nebo dokonce způsobit požár. Závěrem lze říci, že výběr správné nabíječky pro iPhone závisí na vašich konkrétních potřebách a preferencích. Zvažte typ nabíječky, výkon, typ konektoru a bezpečnost. Pokud si nejste jisti, jakou nabíječku si vybrat, obraťte se na odborníka.

Ty nejlepší a nejbezpečnější nabíječky pro váš iPhone zakoupíte například zde.

Dnes nejčtenější

.