Zavřít reklamu

V dnešní době je smartphone nedílnou součástí našeho života. Neustále ho používáme, ať už k práci, zábavě nebo komunikaci. Proto je pro nás důležité, aby nám dobře sloužil co nejdéle. Jedním z klíčových faktorů životnosti telefonu je právě baterie. A právě kolem nabíjení baterie se točí nejvíce mýtů.

Někteří z nás stále věří, že by se měl iPhone nabíjet celou noc, jiní zase tvrdí, že je nutné ho před každým nabíjením úplně vybít. Další mýtus říká, že používání neoriginální nabíječky může poškodit baterii. Ale co je na tom pravdy? Pojďme si společně rozkrýt nejčastější mýty o nabíjení iPhonu a zjistit, jak se o baterii svého telefonu správně starat.

Je vhodné nechat dlouhodobě zapnutý režim snížené spotřeby?

Trvalé ponechání telefonu v úsporném režimu může sice prodloužit výdrž baterie, ale zároveň výrazně omezuje to, co od svého smartphonu očekáváte. Ztlumený displej, tišší zvuk a zpožděné notifikace mohou nepříjemně ovlivnit vaše každodenní používání. Koneckonců, chytré telefony jsou navrženy tak, aby nám život usnadňovaly, a ne abychom se museli vzdávat pohodlí.

Je v pořádku nechat iPhone nabíjet celou noc?

Moderní telefony jsou vybaveny inteligentním systémem, který automaticky přizpůsobuje nabíjení podle aktuálního stavu baterie. Pokud je baterie plná, nabíjení se pozastaví, aby se šetřila její životnost. Jakmile klesne pod určitou úroveň, nabíjení se automaticky obnoví. Díky optimalizovanému nabíjení se tedy nemusíte bát připojit před spaním váš iPhone na nabíječku.

Je nutné nový iPhone nejprve plně nabít?

Mýtus o prvním plném nabití nového telefonu je velmi rozšířený, ale nemá žádný vědecký základ. Moderní baterie se liší od těch starších a nevyžadují žádný speciální úvodní cyklus. Vaše baterie je již z výroby připravena k použití a její životnost není ovlivněna tím, zda ji hned po vybalení nabijete na 100 %.

Je nutné nechat telefon vždy plně vybít?

Dříve se doporučovalo mobilní telefony zcela vybít a poté nabít. U dnešních lithium-iontových baterií je to však zbytečné. Naopak, častější dobíjení při nižším stavu baterie pomáhá udržet její kapacitu. Starší modely telefonů si totiž mohly „zapamatovat“ nižší úroveň nabití a postupně ztrácet svou kapacitu. I když se to u nových modelů již příliš neprojevuje, je lepší být opatrný a vybíjet baterii úplně jen výjimečně.

Příslušenství nejen pro nabíjení vašeho iPhonu zakoupíte například zde. 

 

Dnes nejčtenější

.