Zavřít reklamu

Apple včera na své včerejší Keynote představil mimo jiné také své nové iPhony – iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max. Jak už to tak bývá, modely, které se budou prodávat na území Spojených států, se v něčem odlišují od těch, které se budou prodávat v ostatních regionech. V čem konkrétně tkví tento rozdíl?

Nové modely iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max od společnosti Apple zůstávají mimo Spojené státy i nadále vybaveny fyzickým slotem pro SIM kartu. Technické specifikace na webu Apple potvrzují, že všechny čtyři modely iPhone 16 zůstávají kompatibilní s nano-SIM kartami v zemích jako Velká Británie, Francie, Německo, Itálie, Španělsko, Nizozemsko, Švédsko, Kanada, Austrálie, Nový Zéland, Japonsko, Čína, Singapur a všude jinde, kde se prodávají. Ve většině zemí zařízení také nadále podporují eSIM, což umožňuje duální SIM funkčnost s mobilními sítěmi.

Apple již před dvěma lety odstranil slot na SIM kartu ze všech modelů iPhone 14 ve Spojených státech, což nutilo zákazníky používat eSIM – digitální SIM, která uživatelům umožňuje aktivovat mobilní plán bez nutnosti používat fyzickou nano-SIM kartu. Apple má na svých stránkách dokument podpory se seznamem operátorů, kteří podporují eSIM technologii po celém světě. Když byla v USA uvedena řada iPhone 14, Apple propagoval virtuální eSIM jako bezpečnější než fyzickou SIM, protože nemohou být odstraněny z iPhonu, který je ztracen nebo ukraden. Apple dodal, že v aplikaci Nastavení iPhonu lze spravovat až osm eSIM, což eliminuje potřebu získávat, nosit a vyměňovat fyzické SIM karty při cestování. Modely iPhone 13 a novější mohou mít současně aktivní dvě eSIM. S rostoucí dostupností eSIM by mohl být zásobník SIM karty nakonec odstraněn z iPhonů prodávaných mimo USA, ale prozatím žije další rok.

 

Dnes nejčtenější

.