Zavřít reklamu

Představení iPhonů 16 (Pro) je sice ještě relativně daleko, přípravy na jejich spuštění prodejů jsou však již v plném proudu. A co víc, letos jsou podle všeho velkolepější než tomu bylo v předešlých letech. Vyplývá to alespoň z informací, které mají z dodavatelského zdroje k dispozici analytici spolupracující s agenturou Bloomberg. 

Podle jejich informací se Apple se svými dodavateli dohodl na vyrobení minimálně 90 milionů iPhonů 16 (Pro) pro druhou polovinu letošního roku, které v ní chce prodat. Počítá totiž s tím, že AI funkce, které představil v iOS 18, budou pro mnohé jablíčkáře velkým lákadlem a to i přesto, že jsou slíbeny zatím jen pro USA. Uživatelé, kterým se systém Apple Intelligence líbí, si tak podle kalifornského giganta pravděpodobně nový iPhone pořídí s vidinou toho, že až bude v jejich zemi AI novinka spuštěna, oni na ni budou hardwarově připraveni. Jen pro zajímavost, meziročně se jedná zhruba o 10% navýšení výrobního objemu iPhonů, což v milionových objemech není rozhodně málo. 

Dalším důvodem, který má Apple vést k vykreslování optimistického scénáře ohledně prodejů chystaných iPhonů, má být nynější situace v Číně. Zde se sice prodejně iPhonům v předešlých měsících absolutně nedařilo, nicméně nyní začíná poptávka silně narůstat a nezdá se, že by tomu mělo být v dohledné době jinak. Apple se tak bude chtít na této vlně úspěchu svézt co možná nejvíce a prodá skrze ní maximální množství iPhonů, které jen bude schopen. 

Dnes nejčtenější

.