Zavřít reklamu

Portům konzolovo-počítačových AAA her se sice na iPhonech 15 Pro a iPadech s čipy M zatím příliš nedaří, to však jejich vývojáře alespoň prozatím k práci na nich neodradilo. Nyní totiž na iPhony, iPady a Macy s čipy Apple Silicon vyšel další velmi zajímavý kousek – konkrétně hororová hra Resident Evil 7 Biohazard. Nemáte-li tedy rádi lekačky, nechutnosti a celkově strach, tato hra pro vás úplně není. 

Resident Evil 7 Biohazard je hororová videohra vyvinutá a vydaná společností Capcom v roce 2017. Hra představuje výrazný odklon od předchozích dílů série, přechodem na perspektivu z pohledu první osoby, což přináší intenzivnější a děsivější zážitek. Příběh sleduje Ethana Winterse, obyčejného muže, který se vydává do opuštěného sídla v Louisianě, aby našel svou ztracenou manželku Miu. Sídlo je obýváno zvrácenou rodinou Bakerů, která je infikována záhadným biologickým virem, což vede k mnoha děsivým setkáním a bojům o přežití. Hra je chválena za svůj návrat k hororovým kořenům série, důraz na atmosféru a detailní prostředí. Kritici také vyzdvihují skvělý zvukový design a napínavý příběh, který udržuje hráče v neustálém napětí. Resident Evil 7 Biohazard se stal komerčně úspěšným a je považován za jedno z nejlepších pokračování v celé sérii Resident Evil.

Stejně jako všechny předešlé hry, i tato podporuje synchronizaci postupu napříč všemi vašimi zařízeními, což jinými slovy znamená, že tam, kde skončíte se hraním na Macu, můžete pokračovat na iPhonu či iPadu. Samozřejmostí je zde pak to, že si hru stačí koupit jen jednou s tím, že vám poté bude fungovat na iPadu, iPhonu a Macu pod jedním Apple ID. Verze pro iPhone a iPad se dle Capcomu, který za hrou stojí, dočkala vylepšeného dotykového ovládání s novou možností Auto Fire, která by měla usnadnit celkový průchod hrou. I nadále je nicméně doporučován připojit herní ovladač. 

Hru Resident Evil 7 Biohazard naleznete v App Store zde s tím, že její trial verze je jako již tradičně zdarma. Plná hra zde pak stojí 479 Kč s tím, že pokud by vás titul oslovil a chtěli jste si zahrát DLC, to vyjde na dalších 479 Kč. 

Dnes nejčtenější

.