Zavřít reklamu

Nabíjecích reproduktorů je na trhu opravdu celá řada. Nejste-li náročným uživatelem, bude vám stačit reproduktor do tisíce korun, ovšem bude třeba zkousnout několik zásadních ústupků. Pak jsou zde dražší reproduktory, které pochopitelně přináší něco navíc, kdy zpravidla jde o kvalitu zvuku, použité technologie či, neustále probíranou, výdrž baterie. Tu a tam narazíte na technologie, které nejsou u daného zařízení (či v cenové kategorii) zcela běžné. Velice zajímavým bezdrátovým reproduktorem je Urbanista Malibu. Jde o bytelný reproduktor se solidním zvukem, zajímavým zpracováním a solárním nabíjením, s čímž se opravdu často nesetkáte. Pojďme se na něj podívat o něco podrobněji.

Obsah balení

Urbanista Malibu je celkem velkým reproduktorem, který ale dobře, díky svým rozměrům, padne do ruky. Balení je zpracováno do šedé barvy, kdy přední strana je tvořena především designem tohoto produktu. Na bocích a zadní straně můžete dále nalézt odkaz na mobilní aplikaci Urbanista Audio či některé technické údaje, kterým se budeme věnovat za okamžik. V balení se pak kromě reproduktoru nachází pouze manuál.

Technické specifikace

Nyní tedy k slíbeným technickým údajům. Urbanista Malibu jest bezdrátovým reproduktorem podporující Bluetooth 5.2, což dle výrobce zaručuje dosah 10 metrů. Ve velkém bude ale záležet, kde se zrovna nacházíte. Klidně se můžete dostat i na několikanásobně větší vzdálenost, což se vám povede převážně na otevřeném prostranství. Frekvence reproduktoru je od 20 Hz do 20 kHz, impedance 4 ohmy, celkový výkon je 20 W, podporuje kodeky A2DP, AVRCP a hmotnost je pak přibližně 0,7 kg. Samozřejmostí je podpora IP67. Skutečně se tedy nemusíte obávat vzít Urbanistu Malibu například k vodě. Reproduktor lze díky technologii Stereo Link spojit rovněž s druhým reproduktorem a vytvořit si tak velmi poctivý hudební zážitek. Baterie má kapacitu 1800 mAh a je udáváno, že Urbanista Malibu vydrží na jedno plné nabití hrát až 20 hodin. Nicméně bude záležet na hlasitosti, nastaveném ekvalizéru a podobně. Nejzajímavější na tomto reproduktoru je ale solární článek Powerfoyle, který baterii, svítí-li na něj, neustále nabíjí.

Design

Vzezření produktu je poměrně nevšední, ovšem za mě dost povedené. Jedná se o „placatější“ reproduktor, kdy téměř po celém obvodu můžete narazit na síťovinu s látkou. Na přední straně je černý nápis Urbanista, což vzhledem k černému provedení reproduktoru vypadá nenápadně, ovšem celkem líbivě. Horní strana má po obvodu pryž a skrývají se zde tlačítka pro přeskakování skladeb, pozastavení apod. Na zadní straně pak naleznete poutko, USB-C konektor a power tlačítko. Na horní straně není nic jiného než zmiňovaný solární článek nesoucí název Powerfoyle. Kombinace plastu a síťoviny je za mě velmi povedená a v černé barvě vypadá zařízení minimalisticky. Powerfoyle má matnou barvu a celému zařízení dává při podrobnějším pohledu jakýsi punc luxusu. Možná je to ale můj dojem. Po stránce designu mám výtku pouze k poutku. Byť je poutko pro mnohé možná praktické, za mě je rušivé a příliš se sem nehodí. Ovšem proti gustu…

Aplikace

Chcete-li z reproduktoru vyždímat maximum, bude třeba stáhnout aplikaci Urbanista Audio, která je k dostání zdarma v App Store či Google Play. Pokud zapnete reproduktor, aplikace jej velmi rychle najde. V aplikaci naleznete například velice zajímavý ekvalizér, který má přednastavené tři režimy. Je ale možné vytvořit si další režim a upravit basy, středy a výšky dle svého vlastního uvážení. Tento režim se vám poté v aplikaci uloží, přičemž vytvořit jich můžete hned několik. Rovněž zde naleznete aktuální stav baterie, a to včetně aktuálního stavu nabíjení pomocí Powerfoyle. Dle výrobce si dokáže reproduktor za dobrých světelných podmínek vzít 50 % celkové kapacity baterie, což je velmi slušné. S lehčí nadsázkou se tak dá říct, že reproduktor nebudete muset celé léto nabíjet.

Vlastní používání

U reproduktoru vás pochopitelně bude zajímat to, jak hraje. Nutno říct, že ve své cenové kategorii hraje Urbanista Malibu opravdu nadprůměrně. Vděčí za to právě zmíněnému ekvalizéru, který zde není pouze na okrasu, ale úpravu hudby skutečně na vlastní kůži pocítíte. Za zmínku nejvíce stojí basy. Ty jsou velmi obstojné i v nativním režimu. Pokud jste ale milovníkem bas, osolte je v ekvalizéru na max, a rozhodně nebudete zklamáni. Zvuk je hutný, dynamický a náramně se hodí pro letní atmosféru, párty či jen lenošení. K bazénu či grilovačce je za mě tento kousek volbou číslo jedna. Zvláště za předpokladu, kdy zde máte solární článek Powerfoyle, který vám reproduktor neustále „krmí“.

Jste-li technickým nadšencem, bude vás především zajímat ona „solární fólie“. Jak je vám asi jasné, nejlépe bude vše fungovat na přímém slunci. Avšak i pod mrakem můžete v aplikaci vidět, že se reproduktor dobíjí. V aplikaci můžete vidět jakýsi tachometr dobíjení. V 6 večer pod mrakem se nabíjí zpravidla v jedné čtvrtině maximálních možností. Byť nejde o ideální podmínky, nějaké procento baterie vám to přidá.

IMG_0025

Resumé

Závěrem se dá říct, že jde o velmi dobře hrající reproduktor, který vám svými možnostmi překvapí. Za největší plus shledávám kvalitní zvuku a ekvalizér, v němž budete skvěle kouzlit. Super je rovněž možnost solárního dobíjení. Urbanista Malibu je zkrátka a dobře povedeným reproduktorem, který můžete mít za 3290 korun. Prvních 10 nejrychlejších po zadání kódu solarenergie získá slevu 15 %. Výsledná cena tedy bude 2797 korun.

Reproduktor URBANISTA Malibu Solar zakoupíte zde

Dnes nejčtenější

.