Zavřít reklamu

Relaxace s dechovými cvičeními

Dovolená a letní období by měly být časem odpočinku a relaxace. Po náročném dni plném aktivit si dopřejte chvíli klidu a zklidnění s pomocí dechových cvičení v příslušné nativní aplikaci na Apple Watch. Vyberte si z různých dechových programů, které vám pomohou uvolnit mysl, zbavit se stresu a napětí a zklidnit organismus. Pravidelné cvičení dechu může zlepšit váš spánek, posílit imunitní systém a celkově vám pomoci cítit se lépe a vyrovnaněji.

Apple Watch vám tak nabízí nejen praktické funkce pro plánování aktivit a sledování zdraví, ale také nástroje pro relaxaci a duševní pohodu. Využijte letní období k tomu, abyste si s Apple Watch dopřáli chvíle klidu a načerpali novou energii do dalších dnů.

Díky těmto 7 tipům si můžete s Apple Watch naplno užít letní radovánky a zpříjemnit si tak dovolenou i běžné dny. Využijte všechny funkce, které vám hodinky nabízí, ať už se chystáte na výlet do hor, relaxaci u bazénu nebo jen na procházku parkem. S Apple Watch budete mít vždy vše pod kontrolou a budete si moci užívat léto naplno.

Příslušenství pro Apple Watch nejen na letní období zakoupíte například zde.

Chraňte své Apple Watch před přímým sluncem

V letních měsících, kdy se slunce opírá do země s plnou silou, je důležité chránit jakékoliv elektronické zařízení před žhavými paprsky. Vysoké teploty a přímé sluneční záření mohou Apple Watch poškodit a způsobit jejich přehřátí, což může vést k poruchám funkcí a zkrácení životnosti. Proto se snažte vyhýbat dlouhodobému vystavení hodinek přímému slunečnímu svitu. Pokud se chystáte trávit delší dobu venku, je vhodné nosit hodinky na zastíněné straně zápěstí. V případě, že se ocitnete na přímém slunci, zakryjte hodinky lehkým oblečením, například rukávem košile nebo kabátu.

Dbejte na to, abyste Apple Watch nikdy nenechávali v zaparkovaném autě na přímém slunci, ani na jiných místech, kde je vystavena vysokým teplotám. I když jsou hodinky voděodolné, nejsou odolné proti extrémním teplotám. Dodržováním těchto jednoduchých tipů zajistíte, že si budete moci užívat funkce Apple Watch po celé léto bez obav z jejich poškození.

Pro větší pohodlí vyměňte řemínek

Během horkých letních dnů se standardní silikonový řemínek Apple Watch může stát nepohodlným, zvláště pokud se hodně potíte. Pocit vlhkosti a tepla na zápěstí může být nepříjemný a snižovat komfort při nošení hodinek. Naštěstí existuje mnoho alternativních řemínků, které jsou vyrobeny z prodyšnějších a savějších materiálů, jako je nylon, bavlna nebo jiné materiály. Tyto materiály lépe odvádí pot a udržují vaše zápěstí v chladu a suchu i při náročných aktivitách.

Při výběru řemínku pro letní aktivity je důležité zvážit nejen materiál, ale i jeho design. Pro plavání a vodní sporty se hodí řemínky z odolného silikonu, které se snadno čistí a rychle schnou. Pro běžné nošení a sportovní aktivity na souši jsou vhodné řemínky z nylonu nebo bavlny, které jsou lehké a prodyšné.

Využijte fitness funkce pro outdoorové aktivity

Apple Watch se stávají ideálním parťákem pro vaše letní dobrodružství ať už se chystáte na túru do hor, cyklistický výlet po venkově nebo jen na procházku parkem. Využijte nativní aplikaci Cvičení, sledujte své kroky, tepovou frekvenci a spálené kalorie. Díky těmto aplikacím a funkcím můžete sledovat svůj pokrok a udržovat si motivaci k dosažení vašich fitness cílů.

Mnoho fitness aplikací nabízí pokročilé funkce, jako je GPS sledování, mapování trasy a virtuální trenéři, které vám pomohou zdokonalovat techniku ​​a dosahovat lepších výsledků. Pro milovníky vodních sportů existují i ​​speciální aplikace určené pro plavání, veslování a jachting. Ať už je vaše oblíbená aktivita jakákoli, Apple Watch vám pomohou zpříjemnit si letní cvičení a sledovat váš pokrok na cestě k dosažení zdravějšího já.

Využijte voděodolnost

Většina modelů Apple Watch je voděodolná do hloubky 50 metrů, takže je s klidem můžete nosit na pláž, k bazénu nebo do sprchy. Mějte na paměti, že voděodolnost se vztahuje pouze na potápění do hloubky 50 metrů a nevztahuje se na vodní sporty s vysokým tlakem, jako je vodní lyžování nebo potápění s dýchacím přístrojem. Po každém koupání nezapomeňte Apple Watch opláchnout pod proudem čisté, vlažné vody, a vypustit z nich vodu za pomoci digitální korunky.

Plánování cest a informace o počasí

Apple Watch mohou být také chytrým a praktickým pomocníkem při cestování. Díky nim máte vždy po ruce všechny důležité informace o vašich cestách a výletech. Pomocí aplikace Apple Mpas si v závislosti na modelu Apple Watch můžete prohlédnout trasy, vyhledat cíle a nechat se navigovat na požadované místo. Můžete si také zobrazit jízdní řády autobusů a vlaků, kontrolovat časy letů a rezervovat si ubytování v hotelech.

Aplikace Počasí vám poskytne aktuální předpověď počasí pro vaši aktuální polohu i pro destinace, které navštěvujete. Díky tomu budete vždy připraveni na déšť, slunce nebo silný vítr a budete si moci naplánovat aktivity tak, abyste si užili letní počasí naplno.

S Apple Watch se nemusíte bát ztratit v neznámém prostředí. Pomocí kompasu a funkce Najít se vždy snadno zorientujete a v případě potřeby zavoláte o pomoc. Ať už se chystáte na výlet do hor, poznávání památek v cizím městě nebo jen na procházku po parku, Apple Watch vám pomohou, abyste si cestu užili bez stresu a s jistotou.

Připomínky na pitný režim a ochranu před sluncem:

V horkých letních dnech je důležité dbát na dostatečný pitný režim a chránit se před slunečním zářením. Dehydratace a úpal mohou vést k vážným zdravotním komplikacím, proto je důležité předcházet těmto nepříjemnostem.

Apple Watch vám v tom mohou skvěle pomoci. Nastavte si připomínky, které vám budou pravidelně během dne připomínat, abyste pili vodu a nanášeli opalovací krém. Můžete si také sledovat svůj příjem tekutin a sledovat, kolik spálených kalorií jste doplnili vodou.

Díky těmto jednoduchým tipům budete mít jistotu, že se o sebe v létě budete správně starat a budete si moci užívat letní radovánky bez obav ze zdravotních komplikací. Některé aplikace, jako třeba Water Tracker, vám rovněž mohou pomoci s hlídáním vašeho pitného režimu.

Dnes nejčtenější

.