Zavřít reklamu

Jednou z nejzajímavějších funkcí nedávno představených OS Applu je bezesporu funkce iPhone Mirroring nebo chcete-li zrcadlení iPhonu, která umožňuje iPhone zrcadlit na Mac s tím, že z Macu jej lze plně ovládat, stahovat z něj soubory či je na něj nahrávat a tak podobně a to vše navíc se zachováním jeho uzamčení. V první betě iOS 18 a macOS 15 sice tato novinka k dispozici ještě nebyla, nicméně v pondělních 2. betách už podpora dorazila a přestože ještě není funkce 100%, už nyní jsou z ní jablíčkáři u vytržení.

Prakticky hned od pondělního večera plní sociální sítě v čele s X nadšené příspěvky jablíčkářů, kterým na jejich iPhonech a Macích běží vývojářské verze systémů a tedy si mohou zrcadlení iPhonu a jeho vzdálené ovládání vyzkoušet. Přestože je funkce zatím ještě ve fázi testování, už nyní má dle jejich slov fungovat velmi dobře a to i na „starých železech“, tedy několika let starých hardwarech. Zatím sice chybí podpora notifikací zrcadlených z iPhonu a nejde vyvolat ani ovládací centrum, to však Apple zcela určitě do budoucna dopiluje.

Bohužel, není tomu tak dlouho, co Apple oznámil, že kvůli zákonu o digitálních trzích (DMA) na území Evropské unie nejen Apple Intelligence, ale taktéž právě toto zrcadlení iPhonu na Mac alespoň prozatím nespustí. Jakmile tedy vyjdou na podzim veřejné verze těchto systémů, budeme o tuto skvělou funkci chtě nechtě ochuzeni, což je rozhodně velká škoda. A co víc, je velkou otázkou, jak Apple dokáže celou záležitost do budoucna vyřešit. Tyto jeho „prozatím“ totiž leckdy nevěstí nic dobrého.

Dnes nejčtenější

.