Zavřít reklamu

Že toho iPadOS 18 představený minulý týden v pondělí přináší málo nového? Ale kdepak! To se jen Apple o spoustě drobnějších novinek nezmínil a jablíčkáři, kteří již systémy testují, je tak musí objevit sami. Jednou z těchto drobností, která však zaručeně potěší, je zbrusu nová možnost pro uživatele Apple Pencil. 

Konkrétně přidal Apple do iPadOS 18 možnost pro vývojáře aplikací nabídnout v nich vlastní nástroje pro kreslení s Apple Pencil. Ti si tedy budou moci vytvořit ve svých aplikací přesně ty nástroje, které jim pro ně dávají smysl, přičemž Apple Pencil s nimi bude od iPadOS 18 plně kompatibilní. A že se jejich fantazii meze klást rozhodně nebudou! Samotný Apple totiž na instruktážním videu pro vývojáře, které zveřejnil v rámci WWDC, ukázal, že si mohou vývojáři nastavit klidně to, že budou Apple Pencil v aplikaci „malovat“ obtisky kočičích tlapek a tak podobně. Respektive zde bude plnit Apple Pencil formu razítka. 

Super zprávou je ale třeba i to, že Apple zašel v otevření využitelnosti Apple Pencil tak daleko, že u Apple Pencil Pro umožňuje její plné využití v aplikacích třetích stran včetně gesta zmáčknutí či rolování nebo chcete-li rotace. Díky tomu tak budou výtvory vývojářů svým způsobem plně srovnatelné s řešeními Applu, což jim zaručí popularitu a ve výsledku snad i celkové navýšení obliby Apple Pencil jako takové. 

Dnes nejčtenější

.