Zavřít reklamu

Apple se letos ve svých aktualizacích softwaru hodně zaměřuje na nové matematické funkce, jako jsou například Math Notes v iPadOS 18 a macOS Sequoia. Ukázalo se ale, že společnost Apple rozšířila také funkce kalkulačky v iOS 18. Díky tomu budete moci provádět základní matematické operace a převody jednotek přímo v libovolném textovém poli, a to rovnou z klávesnice.

Uživatel Ryan Jones na Twitteru objevil, že v iOS 18 můžete přímo do textového pole zadat matematický výraz nebo převod jednotek a v nabídkovém poli nad klávesnicí se vám zobrazí výsledek. „iOS 18 umí provádět výpočty kdekoliv. Velkolepé,“ píše Ryan Jones ve svém příspěvku. Integrovaná kalkulačka v klávesnici patří mezi funkce, které nejsou vázané na jazyk ani na region. Stačí zadat výpočet či převod jednotek nebo měny, následovaný znaménkem „=“, a v textovém poli se vám zobrazí výsledek ve formě nápovědy. Poté můžete kompletní výpočet či převod odeslat, zadat do poznámek, připomínek, nebo kamkoliv jinam.

Funkce funguje nejen se základními matematickými operacemi, ale také s převody jednotek měn, teplot a dalších veličin. iOS 18 je momentálně k dispozici v betaverzi pro vývojáře, veřejná beta verze se očekává v červenci a finální vydání pro širokou veřejnost pak ještě letos na podzim.

Dnes nejčtenější

.